Santander Consumer Bank Sverige

– Omdöme

Santander Consumer Bank erbjuder ett brett utbud av banktjänster i Sverige, allt från privatlån och billån till kreditkort och sparkonton. I detta omdöme går vi igenom alla för- och nackdelar samt tittar på de bästa alternativen för att få lägst ränta.

En del av Banco Santander

Santander Consumer Bank är en del av den globala koncernen Banco Santander som har över 144 miljoner kunder i 45 länder. I Sverige har Santander en halv miljon kunder.

Lån, kreditkort och sparkonton

I Sverige erbjuder Santander följande utbud av banktjänster till privatpersoner:

 • Privatlån upp till 350 000 kr.
 • Billån med bilen som säkerhet.
 • Fritidslån.
 • Privatleasing.
 • Kreditkort med upp till 60 dagars räntefri kredit.
 • Sparkonton.

Privatlån hos Santander

Santander erbjuder sina privatkunder ett privatlån utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 2 – 12 år. Du har möjligheten att ansöka om ett lånebelopp mellan 10 000 – 350 000 kr. Det är möjligt att slutföra ansökningsprocessen online på Santanders hemsida med BankID och du får alltid lånebesked direkt.

Santander erbjuder en konkurrenskraftig individuell räntesättning mellan 3,95 – 12,95 %. Du behöver inte oroa dig för några dolda avgifter, inga extra avgifter i form av uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter tillkommer. Det är även kostnadsfritt att göra extra inbetalningar eller att lösa hela lånet i förtid.

Du kan använda privatlånet till vad du vill, exempelvis för att samla lån och krediter, finansiera en ny bil eller finansiera en renovering.

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos Santander krävs att du är minst 20 år och kan uppvisa en årsinkomst på minst 150 000 kr. Du har inte möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Erbjuder Santander lägst ränta i Sverige?

Med tanke på att Santander tillämpar individuell räntesättning är det omöjligt att veta din personliga ränta innan du genomför en ansökan och genomgår en kreditprövning. Ränteintervallet 3,95 – 12,95 % innebär att du som bäst kan få en ränta på 3,95 % och som sämst en ränta på 12,95 %. För att kunna bli erbjuden en låg ränta på cirka 4 – 5 % krävs en hög fast inkomst och få skulder.

Eftersom långivare som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning är det vanligt att privatpersoner samlar på sig många kreditupplysningar hos UC när dem jämför räntan mellan olika långivare. Bästa sättet att undvika många kreditupplysningar är att ansöka om privatlån genom en låneförmedlare som kontaktar upp till cirka 40 banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Santander billån – med och utan säkerhet

Om du ska köpa en ny bil av en privatperson är det bästa sättet att finansiera bilköpet med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Med ett privatlån kan du låna 10 000 – 350 000 kr med en individuell räntesättning. En fördel att finansiera bilköpet med ett billån utan säkerhet är att du kan låna till hela bilens värde, vilket innebär att du inte behöver någon kontantinsats.

Om du däremot planerar att köpa din nya bil hos en bilhandlare samarbetar Santander med ett hundratal auktoriserade bilhandlare i Sverige. Med ett billån med bilen som säkerhet kan du låna upp till 80 % av bilens värde. På Santanders hemsida finns en lista över alla bilhandlare som erbjuder billån.

Fritidslån

Santander erbjuder även ett så kallat fritidslån som kan användas för att finansiera en ny eller begagnad MC, husvagn, husbil, båt, skoter eller fyrhjuling. Med ett fritidslån behövs en kontaktinsats som uppgår till 20 % av värdet. Tänk på att du måste genomföra ditt köp hos en återförsäljare som samarbetar med Santander. Du hittar alla återförsäljare på Santanders hemsida.

Kreditkort hos Santander

Med ett kreditkort hos Santander får du tillgång till en kostnadsfri kredit upp till 60 dagar. Efter den räntefria perioden uppgår räntan till 14,95 %. Uttagsavgiften uppgår till 3 %.

Kreditkortet kommer med ett flertal förmåner: 

 • Ingen årsavgift första året (därefter 195 kr)
 • Inget valutapåslag utomlands. 
 • Reseförsäkring.
 • Betala fakturor med kreditkortet.
 • Med återbäringsprogrammet MittKort+ får du återbäring på dina köp hos 200 anslutna butiker, bland annat Åhléns, Stadium och Sportamore. 

 

Sparkonton hos Santander Consumer Bank

Med Santander är det enkelt att komma igång med sparandet. Med BankID kan du starta upp ett bankkonto direkt på Santanders hemsida. Alla sparkonton är avgiftsfria och omfattas av insättningsgarantin.

Sparkontot Mitt spar ger en ränta på 0,80 % och har fria och obegränsade uttag. Utbetalningar tar 1 – 2 dygn. Sparkontot Mitt spar+ ger en ränta på 0,95 % och har fria uttag, däremot tar utbetalningen 31 dagar. 

Slutsats

Hos Santander har du möjligheten att ansöka om ett privatlån med individuell räntesättning fr. 3,95 % som exempelvis kan användas för att finansiera ett bilköp eller för att samla dyra lån. Santander erbjuder även billån med säkerhet och fritidslån genom Svenska återförsäljare. Om du är intresserad av att låna pengar utan säkerhet är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare så att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Om du är intresserad av att spara pengar har du möjligheten att öppna upp ett kostnadsfritt sparkonto utan avgifter med en ränta mellan 0,80 – 0,95 %.

Fördelar

P
Privatlån med lånebesked direkt och helt utan avgifter. Konkurrenskraftig individuell räntesättning fr. 3,95 – 12,95 %.
P
Erbjuder ett kreditkort med upp till 60 dagars räntefri kredit. Få tillgång till en reseförsäkring och ett flertal andra förmåner. 
P
Avgiftsfria sparkonton med en ränta mellan 0,80 – 0,95 % som omfattas av insättningsgarantin.

Nackdelar

O

Privatlånet har en återbetalningstid på minst 2 år. De flesta andra långivare erbjuder en återbetalningstid från 1 år.

Lendo

Jämför Santanders ränta mot andra banker

 • Lendo är en låneförmedlare som tillfrågar över 30 långivare om erbjudanden, du kan därmed vara säker att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 
 • Förutom Santander samarbetar Lendo med flera av Sveriges populäraste långivare, bland annat Ikano Bank, SEB och ICA Banken.
 • Lendo har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 2 958 omdömen på Trustpilot (2024-06-19).