Enklare – Omdöme

Enklare är låneförmedlaren som förmedlar privatlån upp till 600 000 kr, helt kostnadsfritt till privatpersoner. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att låna pengar genom Enklare.

Så fungerar Enklare

Enklare är en låneförmedlare som kontaktar ett flertal olika banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med sitt bästa låneerbjudande till dig som ansöker. Efter 24 timmar kan du jämföra långivarnas erbjudanden och välj det lån som har lägst ränta och bäst villkor.

Låneförmedlingstjänsten är helt kostnadsfri för privatpersoner och din ansökan är inte heller bindande.

Långivarna delar på en kreditupplysning 

När du använder dig av en låneförmedlare undviker du risken att samla på dig för många kreditupplysningar hos UC, Upplysningscentralen. Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning.

Om du själv hade kontaktet ett flertal långivare om erbjudanden skulle du även samlat på dig ett flertal kreditupplysningar. Kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader och påverkar under denna tid din kreditvärdighet negativt. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

Privatlån upp till 600 000 kr

Enklare förmedlar privatlån, så kallade blancolån, i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år. Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte pantsätta någon egendom och du får använda pengarna till precis det du vill.

Individuell ränta fr. 2.95 %

Räntan bestäms inte av Enklare utan av de långivare som prövar din ansökan. Långivarna som samarbetar med Enklare erbjuder i dagsläget en nominell årsränta mellan 2,95 – 39,00 %, motsvarande en effektiv ränta på 2,99 – 87,09 %. Effektiv ränta tar förutom ränta även eventuella avgifter i beaktning.

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Därför måste du genomföra en ansökan innan du kan få ett personligt erbjudande.

Krav på dig som ansöker

För att få låna pengar genom Enklare måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Ingen skuld hos Kronofogden.

Däremot samarbetar Enklare med flera kreditgivare som kan bevilja lån trots en historik av betalningsanmärkningar.

Billån hos Enklare

Med ett privatlån från Enklare kan du finansiera din nya bil till en låg ränta. Fördelen med att finansiera ditt bilköp med ett privatlån utan säkerhet är att du får låna till hela bilens värde. Du behöver därmed inte någon kontantinsats som är vanligt för billån där bilen används som säkerhet.

Samla alla lån med Enklare

Privatlån är den vanligaste låneformen för att samla lån och krediter i Sverige. Att samla lån innebär att du ansöker om ett nytt privatlån som du använder för att återbetala alla dyrare blancolån, avbetalningar och kreditkortsskulder. Fördelen att samla lån är att du oftast kan sänka din månadskostnad avsevärt samtidigt som du får en bättre kontroll över dina skulder.

Låneerbjudanden från ett flertal kreditgivare

Enklare samarbetar med 38 långivare, bland annat:

Collector Bank, Coop MedMera Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Marginalen Bank och SevenDay Bank.

Tänk på att antalet långivare som prövar din ansökan bland annat beror på önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Toppbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 7 199 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-28) rankas Enklare som en av Sveriges populäraste låneförmedlare.

Är Enklare Sveriges bästa låneförmedlare?

Det finns många låneförmedlare att välja mellan i Sverige, däremot skiljer sig inte låneförmedlingstjänsten speciellt mycket mellan olika förmedlare. Anledningen är att låneförmedlarna oftast samarbetar med samma banker och kreditgivare.

Slutsats

Enklare är en av Sveriges populäraste låneförmedlare för privatlån under 2023. Hos Enklare har du möjligheten att låna 5 000 – 600 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år. Tack vare samarbetet med flera av Sveriges populäraste långivare som Ikano Bank och Santander, kan du känna dig trygg att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P

Kundbetyg på 4,7 av 5 från över 5 900 omdömen på Trustpilot.

Nackdelar