Sambla – Omdöme

Låneförmedlaren Sambla hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet, helt kostnadsfritt. Upp till 40 långivare tillfrågas för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. I detta omdöme går vi igenom alla för- och nackdelar med tjänsten och visar hur du får den bästa räntan på ditt privatlån, samlingslån och billån.

Så får du bäst ränta med Sambla

Sambla hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet genom att låta bankerna konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Upp till 40 långivare prövar din ansökan, vilket innebär att du kan välja det låneerbjudande som har lägst ränta och bäst villkor. 

Långivarna återkommer med låneerbjudanden inom 24 timmar, däremot är det stor chans att du får erbjudanden redan inom en timme. Låneförmedlingstjänsten är helt kostnadsfri samtidigt som din ansökan inte är bindande.

Långivarna delar på en kreditupplysning

Den främta fördelen med att ansöka om lån genom en förmedlare är att du inte behöver oroa dig för att samla på dig för många kreditupplysningar hos UC (Upplysningscentralen). Samtliga långivare som prövar din ansökan delar alltid på samma kreditupplysning. Om du själv hade kontaktat 10 olika långivare om erbjudanden skulle även samlat på dig 10 kreditupplysningar som skulle kunna göra det omöjligt att få ett lån beviljat. 

Privatlån med individuell ränta

Sambla förmedlar privatlån i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. Pengarna får du använda till precis det du vill, allt från att finansiera en renovering till ett bilköp. 

Räntan som sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet bestäms inte av Sambla utan av de långivare som prövar din ansökan. Den effektiva räntan varierar mellan 5,20 – 33,99 % (2024-02-28).

Grundkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos någon av Samblas samarbetspartners måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige i minst ett år.
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Däremot behöver tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett hinder. Sambla samarbetar med flera långivare som kan acceptera en dålig kreditvärdighet, exempelvis Marginalen Bank och Svea Ekonomi.

Samla lån med Sambla

Privatlån är den vanligaste låneformen för att samla lån och krediter. Genom att om-finansiera alla kreditkortsskulder, blancolån, snabblån och avbetalningar med ett nytt privatlån med låg ränta är det ofta möjligt att spara upp till flera tusen kronor varje månad.

Hos Sambla får du samla hur många lån och krediter du vill, däremot får din skuld inte överstiga 600 000 kr.

Samarbete med 40 långivare

I dagsläget samarbetar Sambla med 40 långivare, bland annat:

Ikano Bank, Swedbank, Resurs Bank, ICA Banken, Coop MedMera Bank, Santander Consumer Bank, Forex Bank, Wasa Kredit, Lendify, Komplett Bank, BlueStep Bank, Marginalen Bank, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, GoodCash, Fellow Finance, Balanzia, Byax, Brocc, Collector Bank, Euroloan, MoneyGo, Nordax Bank, Avida, Nordnet Bank, Re:member, Moank och Instabank.

Tänk på att alla långivare inte tillfrågas eftersom långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider. Om du exempelvis är intresserad av att låna 5 000 kr kan du räkna med få erbjudanden, eftersom få långivare erbjuder det lånebeloppet.

En av Sveriges bästa låneförmedlare

Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 23 743 kundomdömen på  Trustpilot (2024-02-28) rankas Sambla som en av Sveriges bästa låneförmedlare under 2024. 

Med tanke på det höga kundbetyget kan du känna dig trygg över att Sambla erbjuder en professionell låneförmedlingstjänst och en hjälpsam kundtjänst.

Vanliga frågor om Sambla

Kan jag återbetala hela lånet i förtid?
Ja, du har alltid möjligheten att amortera delar av lånet eller återbetala hela lånet i förtid.
Förmedlar Sambla bolån?
Nej, i dagsläget förmedlar Sambla endast blancolån. Däremot förmedlar låneförmedlaren Zmarta bolån.
Kan jag låna pengar med betalningsanmärkningar?
Sambla samarbetar med flera långivare som erbjuder lån till privatpersoner som har en historik av betalningsanmärkningar. 

Tips: De flesta långivare ställer kravet att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Är det gratis att använda Sambla?
Ja, det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån. Bakgrunden till att Sambla kan erbjuda låneförmedling kostnadsfritt till privatpersoner är att Sambla får provision från långivarna för att förmedla lån.
Förmedlar Sambla billån?
Ja, Sambla förmedlar billån i form av ett billån utan säkerhet, vilket innebär att du finansierar ditt bilköp med ett privatlån. Fördelen att finansiera sin nya bil med ett privatlån är att ingen kontantinsats behövs. 

Om du istället är intresserad av ett billån med bilen som säkerhet behöver du finansiera 20 % av bilens värde kontant.

Om Sambla
Sambla drivs av Sambla AB som står under tillsyn av Finansinspektionen. I dagsläget bedriver Sambla låneförmedling i Norge, Finland och Sverige och har sedan starten 2014 hjälpt över 320 000 kunder att jämföra lån. 

Bästa alternativa låneförmedlarna

Det finns en mängd förmedlare av privatlån på den svenska marknaden, däremot få som har ett lika högt kundbetyg på Trustpilot som Sambla. En till omtyckt låneförmedlare som också har ett högt kundbetyg på Trustpilot är Advisa. Advisa samarbetar med samma långivare som Sambla, då Advisa och Sambla ägs av samma koncern.

Slutsats

Sambla förmedlar privatlån i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Privatlånet kan exempelvis användas för att finansiera en nya bil, en renovering eller för att samla alla dyra smålån och krediter. Med tanke på antalet långivare som prövar din ansökan kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P

Sambla samarbetar med 40 banker och kreditgivare.

P

En av Sveriges mest omtyckta förmedlare på Trustpilot med kundbetyget 4,8 av 5 från över 23 700 kundomdömen.

P

Förmedlar även mindre lån från 5 000 kr.

Nackdelar