Coop MedMera Bank – Omdöme

Coop MedMera Bank erbjuder betalkort, privatlån och sparkonton. Som medlem i Coop får du ännu bättre räntor och villkor. I denna recension får du en snabb översikt över alla banktjänster som erbjuds till privatkunder under 2023.

Om Coop MedMera Bank

Sedan starten 2007 har Coop Bank erbjudit banktjänster till konsument-kooperationen som i dagsläget har över 3,5 miljoner medlemmar.

Coop Bank

Betala, spara eller låna

Coop MedMera Bank erbjuder följande banktjänster under 2019:

 • Betalkort.
 • Kreditkortet Coop Mastercard.
 • Privatlån upp till 350 000 kr.
 • Sparkonto med rörlig ränta.

Privatlån utan säkerhet

Coop MedMera Bank erbjuder sina kunder ett privatlån i intervallet 15 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom. Pengarna får du använda till precis vad du vill, exempelvis för att finansiera en ny bil eller en renovering.

Räntan bestäms individuellt och ligger i intervallet 5,06 – 22,68 % (effektiv årsränta, 2023-05-12). Du måste därmed genomgå en ansökan med kreditupplysning innan din personliga ränta kan fastställas. Ingen uppläggningsavgift tillkommer.

Alla som är medlemmar i Coop får en procentenhet extra rabatt. Om din personliga ränta exempelvis fastställs till 6,0 % blir din ränta efter rabatt 5,0 %.

Samla alla dyra lån och krediter

Privatlånet kan även användas för att samla lån och krediter. Privatpersoner som har samlat på sig många krediter och avbetalningar kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla alla krediter hos en enda långivare. Fördelen är att du undviker höga räntor och avgifter samtidigt som du får bättre kontroll över din ekonomi.

Grundkrav för privatlån

För att få låna pengar hos Coop MedMera Bank måste följande grundkrav uppfyllas:

 • Minst 20 år.
 • Tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär.
 • Årsinkomst på minst 240 000 kr.
 • Folkbokförd i Sverige i minst tre år.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Du har därmed inte möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar hos Coop MedMera Bank.

 

Bästa alternativet

Om du är intresserad av att jämföra Coop MedMera Banks ränta mot andra långivare kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta det billigaste privatlånet genom att kontakta upp till cirka 40 långivare om låneerbjudanden. Tjänsten är kostnadsfri för privatpersoner och du får alltid svar inom 24 timmar. Eftersom de flesta av Sveriges populäraste låneförmedlare samarbetar med Coop MedMera Bank är det enkelt att jämföra räntan mot andra långivare.

Lendo

Jämför Coops ränta mot andra långivare

 • Lendo är en låneförmedlare som samarbetar med 40 banker och långivare, bland annat Coop. Du kan därmed enkelt jämföra Coops ränta mot andra långivare.
 • Förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Kundbetyg på 4,6/5 från 2 481 omdömen på Trustpilot (2023-05-12).

Sparkonton hos Coop Bank

Coop MedMera Bank erbjuder ett sparkonto med en ränta på 2,95 % (från 1 maj 2023). Inga avgifter tillkommer och har du har rätt till fria uttag.

Alla sparkonton hos Coop MedMera Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin. Riksgälden garanterar därmed dina insättningar upp till 950 000 kr.

Kreditkortet Coop MasterCard

Med kreditkortet Coop Mastercard samlar du poäng på allt du handlar, oavsett om du handlar hos Coop eller hos någon annan butik. 

Några av fördelarna med Coop Mastercard

 • Räntefri kredit upp till 55 dagar.
 • Samla poäng på allt du handlar.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Köpförsäkring med prisgaranti, förlängd garanti och drulleförsäkring.

Kreditkortet har för närvarande en årsränta på 18,95 % (2023-03-01) och en årsavgift på 295 kr. Om du väljer e-faktura är aviavgiften 0 kr, annars uppgår den till 29 kr per månad. Kontantuttagsavgiften uppgår till 1,5 % medan valutaväxlingspåslaget uppgår till 1,75 % på valutakursen.

Slutsats

Coop erbjuder ett privatlån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Hos Coop är det även möjligt att öppna ett sparkonto med fria uttag som har en rörlig ränta på 2,95 % (från 1 maj 2023). Coop erbjuder även ett kreditkort som gör det enkelt att samla poäng på allt du handlar.

Fördelar

P

Privatlån med 1 % i ränterabatt för Coop-medlemmar.

P

Erbjuder sparkonto med en ränta på 2,95 % (från 1 maj 2023).

Nackdelar

O

Lägsta återbetalningstiden är 2 år.