CapitalBox Företagslån – Omdöme

CapitalBox erbjuder svenska företag möjligheten att låna upp till 2 miljoner kronor utan säkerhet. I denna recension kan du läsa om alla för- och nackdelar med att långa pengar hos CapitalBox under 2020.

En del av Ferratum Group

Capital Box (tidigare Ferratum Business) är en del av den europieska finanskoncernen Ferratum Group. Ferratum Group har kontor i 24 länder och är noterat på Frankfurtbörsen.

Det är enkelt att ansöka om företagslån på CapitalBox hemsida där ansökningsprocessen endast tar några minuter. Ansökningsprocessen är helt digital och du kan både legitimera dig under ansökningsprocessen och signera skuldebrevet med BankID.

Företagslån upp till 2 miljoner

Hos CapitalBox kan företagare ansöka om företagslån i intervallet 20 000 – 2 000 000 kr med en återbetalningstid upp till 24 månader.

CapitalBox erbjuder företagslån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta några av företagets tillgångar. Du måste däremot gå i perosnlig borgen för lånet.

Individuell ränta 

Räntan bestäms individuellt och varierar mellan 1 – 2,9 % per månad. En uppläggningsavgift på 2,5 % av lånesumman tillkommer. Det är inte bindnade att skicka in en låneansökan och få en offert.

Grundkrav

För att få låna pengar hos CapitalBox måste ditt företag uppfylla följande krav:

  • Aktiv verksamhet under minst 6 månader.
  • Årsomsättning på mint 450 000 kr.
  • Alla ägare måste vara baserade i Sverige.
  • Företaget måster ha en fysisk placering.

Du måste öven godkänna att en kreditupplysning hos UC tas på företaget och på personen som ansöker.

Vanliga frågor om CapitalBox

Kan jag återbetala lånet i förtid?

Ja, CapitalBox erbjuder möjligheten att återvbetala hela lånet i förtid utan några tillkommande avgifter.

Hur snabbt betalas lånet ut?

Capital Box godkänner oftast låneansökningar inom en arbetsdag. Så fort ditt företagslån har godkänts betalas lånet ut inom 24 timmar. Normalt sätt har du pengarna på kontot två arbetsdagar efter att du skickat in din ansökan.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Du kommer varje månad få en faktura skickad till dig. Capital Box bankgiro är 757-5145 och ditt OCR-nummer framgår av fakturan.

Bästa alternativen 2020

Ett populärt alterantiv till CaptialBox är Froda som erbjuder företagslån mellan 10 000 – 2 000 000 kr. Froda har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 212 omdömen på Trustpilot (2020-05-21). Froda använder sig inte av UC, istället utförs alla kreditupplysningar med Bisnode Kredit.

Slutsats

CapitalBox har lång erfarenhet av företagskrediter och erbjuder svenska företag företagslån utan säkerhet upp till 2 miljoner kronor. Välj en flexibel återbetalningstid som passar ditt företag upp till 24 månader.

Fördelar

P

Låna mellan 20 000 – 2 000 000 kr.

P

Lång erfarenhet av företagslån och en del av Ferratum Group.

Nackdelar

O

Uppläggningsavgift på 2,5 % av lånebeloppet tillkommer.