Axo Finans – Omdöme

I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med Axo Finans låneförmedlingtstjänst. Axo Finans förmedlar privatlån utan säkerhet upp till 600 00 kr, helt kostnadsfritt.

Jämför lån med Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet genom att låta flera långivare konkurrensutsättas om att få dig som ny kund. Långivarna har 24 timmar på sig att utvärdera din kreditvärdighet och återkomma med sitt bästa låneerbjudande. Däremot får du oftast låneerbjudanden betydligt snabbare än så. När dina låneerbjudanden har inkommit kan du jämföra långivarnas räntor och villkor och därefter välja det lån som passar dig bäst. Du har alltid möjligheten att tacka nej till samtliga erbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Undvik många kreditupplysningar

Fördelen att använda sig av en låneförmedlare som Axo Finans är att du får ett flertal låneerbjudanden med endast en kreditupplysning hos UC. Alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning. Om du själv hade kontaktat 10 långivare om låneerbjudanden skulle du även samlat på dig 10 kreditupplysningar, vilket skulle ha en negativ påverkan på din kreditvärdighet. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det svårt att få ett lån beviljat, även om du har en god kreditvärdighet i övrigt. 

Privatlån upp till 600 000 kr

Axo Finans förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Tänk på att du alltid kan återbetala hela lånet i förtid utan några extra kostnader.

Lån med individuell ränta fr. 2.95 %

Räntan bestämns individuellt efter kreditprövning och ligger i intervallet 2,95 – 24,00 %. Tänk på att det kan tillkomma en uppläggningsavgift och en månatlig aviseringsavgift hos vissa långivare. Kom därmed ihåg att även jämföra avgifterna mellan långivarna.

Kraven på dig som ansöker

För att få låna pengar genom Axo Finans måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år.
  • Fast månadsinkomst på minst 10 000 kr.
  • Krav på fast anställning, vikariat, eget företag eller pensionär.
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.

Däremot har du möjligheten att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Axo Finans samarbetar med ett flertal långivare som kan godkänna lån trots svag kreditvärdighet. Tänk dock på att de flesta långivare ställer kravet att du inte har fått någon anmärkning de senaste sex månaderna.

Samla lån med Axo Finans

Har du många krediter hos flera långivare? Hos Axo Finans har du möjligheten att samla alla befintliga skulder som exempelvis kreditkortsskulder, snabblån, smslån, blancolån och avbetalningar. Att samla lån innebär att du ansöker om ett nytt privatlån som du använder för att återbetala alla dyrare krediter. Oftast kan du sänka din månadskostnad avsevärt på grund av sänkt ränta och färre avgifter. När du samla dina lån får du även bättre kontroll och översikt över dina skulder.

Billån utan säkerhet

Ett privatlån är perfekt att använda för att finansiera ett bilköp. Fördelen med att finansiera en bil med ett billån utan säkerhet är att du kan låna till hela bilens värde, vilket innebär att du inte behöver någon kontantinsats. Hos Axo Finans kan du ansöka om ett privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr som du kan använda för att finansiera din nya bil.

Samarbete med 27 långivare

Axo Finans samarbetar med 27 långivare, bland annat:

Bank Norwegian, Bluestep Bank, Brocc, Collector Bank, Frogtail, Marginalen Bank, Coop MedMera Bank, Nordax Bank, Nystart Finans, FOREX Bank, Santander Consumer Bank, Sevenday, Svea Ekonomi, Wasa Kredit, Lendify, Avida Finans, Resurs bank, Re:member, Komplett Bank, Balanzia, InstaBank och Euroloan.

Axo Finans samarbetar därmed med flera av Sveriges populäraste långivare inom privatlån.

Kundbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 1 539 kundrecensioner på Trustpilot (2020-06-08) är Axo Finans en av Sveriges populäraste låneförmedlare 202020.

Finns det bättre låneförmedlare?

Det finns ett brett utbud av låneförmedlare som förmedlar privatlån i Sverige. De flesta låneförmedlare samarbetar med samma banker och kreditgivare vilket innebär att tjänsten inte skiljer sig mycket mellan olika förmedlare. Däremot är det viktigt att jämföra oberoende kundomdömen på exempelvis Trustpilot för att få en uppfattning om kundnöjdheten. En av Sveriges populäraste låneförmedlare under 2020 är Advisa med kundbetyget 4,8 av 5. Advisa samarbetar med 39 långivare, det vill säga 12 fler än Axo Finans.

Slutsats

Axo Finans är en av Sveriges populäraste låneförmedlare just nu enligt kundomdömen på Trustpilot. Hos Axo Finans har du möjligheten att ansöka om ett privatlån utan säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr. Pengarna kan du använda till precis vad du vill, exempelvis för att samla dina lån och krediter, finansiera en renovering eller ett bilköp.

Fördelar

P

En av Sveriges bästa låneförmedlare enligt kunderna med ett kundbetyg på 4,5 av 5 från över 1 500 kundomdömen på Trustpilot.

P
Förmedlar även mindre privatlån mellan 5 000 – 10 000 kr.

Nackdelar

O
Det tar upp till 24 timmar inann du fått svar från långivarna.