Wasa Kredit – Omdöme

Wasa Kredit erbjuder finansieringstjänster till både företag och privatpersoner. I denna recension tittar vi närmare på alla tjänster som erbjuds till privatpersoner 2020. Förutom lån utan säkerhet upp till 400 000 kr erbjuder Wasa Kredit ett kreditkort från VISA.

Om Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett finansbolag som helägs av Länsförsäkringar Bank. Länsförsäkringar Bank utsågs till Sveriges bästa bank enligt den senaste undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex som publicerades december 2018. 

Affärsidén med Wasa Kredit är att erbjuda finansieringslösningar till små och medelstora företag samt till privatpersoner.

Privatlån hos Wasa Kredit

Wasa Kredit erbjuder ett privatlån utan säkerhet som går under namnet Direktlånet. Lånet är utan säkerhet och du får därmed använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån används oftast för att finansiera konsumtion som exempelvis en ny bil eller en renovering eller för att samla dyra lån och krediter.

Det är enkelt att ansöka om Direktlånet Wasa Kredits hemsida och du kan slutföra hela ansökningsprocessen online med BankID. Du får alltid besked direkt på din ansökan.

Du har möjligheten att låna 10 000 – 400 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Räntan sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och varierar mellan 4,45 – 14,95 %. Tillkommande avgifter är en uppläggningsavgift på 375 kr samt en administrativ avgift på 40 kr.

Grundkrav för att få låna pengar

För att få låna pengar hos Wasa Kredit måste följande krav uppfyllas:

 • Du måste vara minst 20 år.
 • Du måste vara fast anställd i Sverige.
 • Du måste kunna uppvisa en årlig nettoinkomst på minst 160 000 kr.
 • Du måste varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller några skulder hos Kronofogden.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Du har därmed inte möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar hos Wasa Kredit.

Finns det privatlån med bättre ränta?

Med tanke på att Wasa Kredit tillämpar individuell räntesättning är det omöjligt att veta vilken ränta man kommer få innan man genomför en ansökan och genomgår en kreditprövning med kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). 

Om man som låntagare vill jämföra räntan mellan flera olika långivare är det därmed vanligt att man samlar på sig många kreditupplysningar. För många kreditupplysningar hos UC under en sammanhängande tolvmånadersperiod försämrar kreditvärdigheten och kan göra det omöjligt att få ett privatlån beviljat.

Vår rekommendation är därför att du ansöker om privatlån genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 40 olika banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan. Förmedlingstjänsten är kostnadsfri för privatpersoner och du får alltid lånebesked inom 24 timmar. Du behöver inte heller oroa dig för många kreditupplysningar, låneförmedlaren tar endast ut en enda kreditupplysning som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på.

 

Kreditkort hos Wasa Kredit

Wasa Kredit erbjuder kreditkoret Gustav som har en räntefri period upp till 58 dagar. Ett flertal försäkringar ingår och du får tillång till ett av marknadens bästa reseskydd. Några av förmånerna specificeras nedan: 

 • Ansök om en kredit upp till 100 000 kr.
 • Med Wasa Kredits App kan du exxempelvis kolla saldo samt överföra pengar till ett annat konto.
 • Reseskydd som fungerar som ett komplement till hemförsäkringen. Reseskyddet omfattar bland annat avbeställningsskydd, bagage- och personförsening.
 • Allrisk försäkring 180 dagar. Gäller när du köper något nytt och gäller exempelvis vid oförutsedd yttre händelse, brand eller stöd. 
 • Förlängd garanti i 2 år när du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner. Börjar att gälla efter tillverkarens garanti har upphört.
 • Extra skydd vid internetköp.
 • Prisgaranti i 90 dagar. Få tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma vara till ett billigare pris.

 

Slutsats

Hos Wasa Kredit har privatpersoner möjligheten att låna pengar utan säkerhet upp till 400 000 kr med Direktlånet eller ansöka om kreditkortet Gustav med ett flertal förmåner som exempelvis sex olika försäkringar. 

Om du är intresserad av att ansöka om ett privatlån är vår rekommendation att du istället vänder dig till en låneförmedlare. De flesta av Sveriges populäraste låneförmedlare samarbetar med Wasa Kredit, vilket innebär att du enkelt kan jämföra Wasa Kredits ränta mot andra banker. När du ansöker om lån genom en låneförmedlare kan du vara säker på att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P
Erbjuder ett kreditkort med en kredit upp till 100 000 kr med ett flertal konkurrenskraftiga försäkringar och förmåner. Räntefri kredit upp till 58 dagar.
P
Privatlån med en konkurrenskraftig individuell räntesättning fr. 4,45 – 14,95 %. Låna 10 000 – 400 000 kr med en flexibel löptid mellan 1 – 15 år.

Nackdelar

O
Maximala lånebeloppet är 400 000 kr för Direktlånet
O
Direktlånet har en uppläggningsavgift på 375 kr samt en administrativ avgift på 40 kr.