Lån och Spar Bank – Omdöme

Lån & Spar Bank erbjuder sina privatkunder ett brett utbud av banktjänster, allt från privatlån och billån till kreditkort och sparkonton. I denna recension kan du läsa mer om all banktjänster som erbjuds av Lån & Spar Bank under 2020.

Om Lån & Spar Bank

Lån och Spar Bank är en relativt ny aktör inom konsumentkrediter på den svenska marknaden, däremot har Lån och Spar Bank varit en framgångsrik aktör på den danska marknaden sedan starten 1880. I Sverige samarbetar Lån och Spar Bank med Hyresgästföreningen, M Sverige och Villaägarnas Riksförbrund. Om du är medlem i någon av dessa organisationer får du tillgång till extra förmånliga villkor.
Lån och Spar Bank

Privatlån upp till 500 000 kr

Lån och Spar Bank erbjuder sina privatkunder ett privatlån utan säkerhet  med en individuell ränta mellan 3,45 – 8,95 %. Ansök om ett lånebelopp mellan 50 000 – 500 000 kr (max. 350 000 kr utan medsökande) tillsammnas med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år.

Förutom ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr. Däremot är aviavgiften 0 kr om du väljer e-faktura.

Lån och Spar Bank har gjor det enkelt för privatpersoner som vill låna pengar utan säkerhet utan att behöva besöka ett bankkontor. Hela ansökningsprocessen kan slutföras online där du kan signera ditt låneavtal med BankID.

Grundkrav för privatlån

För att kunna bli beviljad ett lån utan säkerhet måste följande krav uppfyllas:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste ha en årsinkomst från en fast tjänst på minst 250 000 kr.
  • Du måste ha tillgång till BankID.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du måste ha en medsökande för lånebelopp över 350 000 kr.

Kraven är därmed relativt tuffa med tanke på att kravet på lägsta årsinkomst brukar vara cirka 120 000 kr. Observera att du inte har möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar hos Lån & Spar Bank.

 

Samla alla dyra lån och krediter

Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte pantsätta någon egendom och du får använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån används ofta till alla samla dyra lån, avbetalningar och krediter. Privatpersoner som har samlat på sig ett flertal lån hos olika långivare kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla alla lån hos en enda långivare.

Genom att samla alla dina lån på ett ställe är det lättare att hålla koll på räntor och lånevillkor. Förutom att du sänker dina räntekostnader kan du även undvika massa dyra avgifter som månatliga aviseringsavgifter.

Finns det privatlån med lägre ränta?

Lån och Spar Bank erbjuder en konkurrenskraftig ränta från 3,45 %. Eftersom räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet måste du ansöka om ett privatlån och genomgå en kreditprövning innan din personliga ränta kan fastställas.

Om du är intresserad av att jämföra räntan mot andra banker är vår rekommendation att du ansöker genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 40 långivare om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Alla långivare som prövar din ansökan delar på en enda kreditupplysning hos UC, du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet. 

Billån utan säkerhet

Lån och Spar Bank erbjuder även ett billån utan säkerhet. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta bilen som säkerhet för lånet och att du inte behöver en kontantinsats. Du kan därmed låna till hela bilens kostnad.

Billånet har samma villkor som privalånet med skillnaden att räntan är något lägre. Räntan som sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar ligger i intervallet 2,95 – 8,45 %.

Kreditkort med reseförsäkring

Med kreditkortet Lån & Spar Bank Mastercard får du ett kreditkort som fungerar i hela världen. Du får tillgång till en räntefri kredit upp till 55 dagar och en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Årsavgiften är 195 kr och räntan på utnyttjad kredit är 10,40 %. Avi-avgiften är 0 kr om du väljer e-faktura. Tänk på att det tillkommer en uttagsavgift för uttag på bankkontor eller i automat. I dagsläget är uttagsavgiften 3 % av uttaget belopp.

För dig som är medlem i Villaägarnas Riksförbund har möjligheten att ansöka om Villaägarnas Mastercard. Detta kreditkort en extra förmånlig ränta på 9,90 %.

Sparkonton hos Lån & Spar Bank

Med ett sparkonto hos Lån och Spar Bank får du en sparränta på 0,25 %. Uttagsavgiften är 0 kr och du får göra fritt antal insättningar och uttag. Sparkontot omfattas av den danska insättningsgarantin som ger ersättning upp till 100 000 euro.

Slutsats

Lån och Spar Bank erbjuder sina privatkunder privatlån, billån, kreditkort och sparkonto. Om du är medlem i någon av de organisationer som samarbetar med Lån och Spar Bank kan du få tillgång till extra förmånliga räntor och villkor.

Fördelar

P
Erbjuder ett privatlån med en konkurrenskraftig ränta mellan 3,45 – 8,95 %.
P
Extra förmånliga villkor till dig som är medlem i Villaägarnas Riksförbund, Hyresgästföreningen eller M Sverige.

Nackdelar

O
Privatlånet och billånet har ett lägsta lånebelopp på 50 000 kr.
O
Privatlånet och billånet har en uppläggningsavgift på 495 kr.
O
För att få låna mer än 350 000 kr utan säkerhet krävs en medsökande.
O

Privatlånet kräver en årsinkomst på minst 250 000 kr.

Lendo

Jämför Lån & Spar Banks ränta mot andra banker med Lendo

  • Låneförmedlaren Lendo förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Lendo samarbetar med cirka 40 långivare, bland annat Lån & Spar Bank, Swedbank, SEB, ICA Banken. Du kan därmed jämföra Lån & Spar Banks ränta mot andra långivare, helt kostnadsfritt.
  • En av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 866 omdömen på Trustpilot (2024-02-28).