Krea – Omdöme

Är Krea Sveriges bästa låneförmedlare för företagslån 2020? I detta omdöme kan du läsa mer om alla för- och nackdelar med låneförmedlingstjänsten och hur du får bäst ränta på ditt företagslån.

Så fungerar Krea

Krea är en låneförmedlare som hjälper företag att hitta det billigaste företagslånet med lägst ränta. Krea kontaktar ett flertal banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just ditt företag som ny kund. Inom två arbetsdagar kan du jämföra långivarnas erbjudanden på Krea.se och välja det företagslån som har bäst villkor.

Låneförmedlingstjänsten är helt kostnadsfri. Din ansökan är inte heller bindande, du kan därmed alltid tacka nej till alla erbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Endast en kreditupplysning

Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som har en negativ påverkan på ditt företags kreditvärdighet.

Företagslån upp till 5 miljoner 

Krea förmedlar företagslån i intervallet 10 000 – 5 000 000 kr med en återbetalningstid mellan 1  månad – 5 år. Ett flertal av Kreas samarbetspartnets erbjuder företagslån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver panstsätta någon egendenom. 

Individuell ränta

Räntan bestäms inte av Krea utan av de långivare som prövar din ansökan. Med kreditupplysningen som underlag undersöker långivarna ditt företags kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Faktorer som påverkar dina chanser att bli beviljad ett företagslån med låg ränta är bland annat ditt företags omsättning och eventuella betalningsanmärkningar eller obetalda skulder hos Kronofogden.

Krav på ditt företag

För att kunna bli beviljad ett företagslån genom Krea ställs följande krav på ditt företag: 

  • Registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditboalg, Enskild Firma eller Ekonomisk förening. 
  • De flesta långivare ställer kravet att inget skuldsaldo får finnas hos Kronofogden. Däremot finns det långivare som kan acceptera en skuld från Skatterverket hos Kronofogden.

Även nystartade företag har möjlighet att ansöka om ett företagslån, tänk dock på att färre långivare erbjuder lån till nystartade verksamheter som inte kunnat påvisa en omsättning. 

Upp till 20 långivare prövar din ansökan

Krea samarbetar under 2019 med följande 20 långivare: 

Approva, Aros, Avida Finans, Balanzia, Billecta, Capcito, Corpia, DBT, Fedelta, Ferratum, Froda, IMH, Klarna, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR-Företagslån, Qapitala, Qred och Toborrow.

Tänk på att du troligtvis inte kommer få erbjudanden från alla dessa långivare med tanke på att långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider.

 

Toppbetyg på Trustpilot

Trustpilot är en marknadsledande aktör inom kundomdömen för upplevelser och tjänster. Genom att jämföra kundbetyg på Trustpilot kan man bilda sig en uppfattning om företags kundnöjdhet.

Krea har ett kundbetyg på 4,5 av 5 från 39 kundomdömen på Trustpilot (2020-02-12).

Vanliga frågor om Krea

Kan jag återbetala lånet i förtid?
Ja, du har alltid möjligheten att återetala delar eller hela lånebeloppet i förtid. Däremot kan det tillkomma en extra avgift för detta hos vissa långivare.
Hur kan det vara kostnadsfritt att använda Krea?
Tjänsten kan vara kostnadsfri eftersom Krea för provison från långivarna för att förmedla företagslån. 
Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökande är inte bindande. Du kan alltid avstå från samtliga låneerbjudanden om inget uppfyller dina krav.
Hur snabbt betalas pengarna ut?
Efter att du skrivit på låneavtalet för hand eller med BankID betalas pengarna ut oftast redan samma dag. Tiden det tar att betala ut pengarna kan variera beroende på vilken bank du använder.
Vilket företag ligger bakom Krea?
Varumärket Krea som grundades 2018 drivs av:

Krea Technology AB (org.nmr: 559173-2895)

St: Eriksplan 2, 113, 20 Stockholm.

Finns det bättre låneförmedlare av företagslån?

Under de senaste åren har det tillkommit ett flertal nya låneförmedlare av företagslån i Sverige, däremot finns det ingen som samarbetar med 20 långivare som Krea. Ett exempel på en nylanserad förmedlare som samarbetar med 13 långivare är Creddo.

Slutsats

Krea är en låneförmedlare som hjälper alla typer av företag (AB, HB, KB och EF) att hitta det billigaste företagslånet. Upp till 20 långivare tillfrågas för att ditt företag ska få den lägsta räntan utifrån era ekonomiska förutsättningar. Krea förmedlar företagslån i intervallet 10 000 – 5 000 000 kr med en löptid mellan 1 månad – 5 år.

Fördelar

P
Samarbetar med 20 långivare.
P
Möjligt att slutföra ansökningsprocessen online med BankID.
P

Kundbetyg på 4,5 av 5 från 39 kundomdömen på Trustpilot (2020-02-12).

Nackdelar

O
Det tar upp till två arbetsdagar innan långivarna har hunnit svara på din ansökan.