Credento – Omdöme

Långivaren Credento erbjuder privatkunder möjligheten att låna upp till 50 000 kr utan säkerhet. Läsa detta omdöme för att få reda på alla för- och nackdelar innan du väljer att ansöka om ett blancolån hos Credento.

Om Credento

Credento drivs av TF Bank som grundades i Borås 1987. Bolaget har över en miljon kunder under flera varumärken som exempelvis Halens Privatlån och TF Sparkonto.

TF Bank har tilltånd från Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet och är sedan 2016 listade på Stockholmsbörsen.

Privatlån med individuell ränta

Hos Credento har du möjligheten att låna 1 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 6 år. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom. Du får även använda pengarna till precis vad du vill, allt från att finansiera en ny bil till att renovera köket.

Räntan sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och ligger i intervallet 13,90 – 25,95 % (nominell årsränta). Ingen uppläggningsavgift eller avi-avgift tillkommer. 

Grundkrav

För att kunna låna pengar hos Credento måste följande krav uppfyllas:

  • Minst 25 år.
  • Fast årsinkomst från lön eller pension på minst 110 000 kr.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Inga betalningsanmärkningar.

Om du har en svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar kan du därmed inte bli beviljad ett lån hos Credento.

Betalningsfri månad

Med Credentos privatlån kan du utnyttja upp till två betalningsfria månader per år. Tänk dock på du fortfarande betalar ränta under den betalningsfria månaden och att återbetalningstiden förlängs. 

Låneskydd

Credento erbjuder ett låneskydd, vilket är en försäkring som täcker vid oförutsedda händelser som sjukdom eller arbetslöshet. Försäkringen kostar 0,45 % av aktuell skuld per månad, dock lägst 25 kr.

Bästa alternativet till lägst ränta 2020

Om du är intresserad av en så låg ränta som möjligt kan det vara en smart idé att ansöka genom en låneförmedlare. Förmedlaren kontaktar upp till cirka 35 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Tjänsten är kostnadsfri och du har alltid möjligheten att tacka nej till samtliga erbjudanden. 

När du ansöker om blancolån genom en låneförmedlare delar alla långivare som prövar din ansökan på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Jämför Credentos ränta mot andra banker

  • Låneförmedlaren Advisa tillfrågar upp till 38 långivare om låneerbjudanden, bland annat Credento. Du kan därmed jämföra Credentos ränta mot andra långivare som ICA Banken, Santander och Bank Norwegian.
  • Förmedlar lån utan säkerhet melllan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Möjligt att ansöka trots betalningsanmärkningar.
  • En av Sveriges populäraste låneförmedlare just nu med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 600 kundomdömen på Trustpilot (2020-02-07).

Slutsats

Credento erbjuder ett privatlån utan säkerhet i intervallet 1 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 6 år. Räntan sätts individuellt och ligger i intervallet 13,90 – 25,95 %.  Till skillnad från många andra långivare som erbjuder mindre lån tillkommer inga extra avgifter.

Om du vill försäkra dig om att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare som samarbetar med Credento, exempelvis förmedlaren Advisa.

Fördelar

P
Privatlånet har en ingen uppläggningsavgift eller aviseringsavgift.
P
Preliminärt lånebesked direkt. Möjligt att signera låneavtalet direkt med BankID.
P
Erbjuder även mindre lån mellan 1 000 – 4 000 kr.

Nackdelar

O
Privatlånet har en relativt hög ränta som startar från 13,90 %.
O
Erbjuder inte lån till privatpersoner med betalningsanmärkningar.
O
Kortaste återbetalningstiden är 1 år, vilken är en lång tid med tanke på att lägsta lånbeloppet är 1 000 kr.