Compricer – Omdöme

Låneförmedlare Compricer förmedlar privatlån upp till 600 000 kr till privatpersoner. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med tjänsten och hur du får lägst ränta på ditt privatlån, samlinglån, billån och bolån.

Få lägst ränta med Compricer

Compricer hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet med lägst ränta genom att tillfråga ett flertal olika banker och kreditgivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. 

Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och din ansökan är inte heller bindande. Du kan därmed alltid  tacka nej till samtliga erbjudanden om inget uppfyller dina krav.

Förutom att förmedla privatlån erbjuder Compricer olika typer av jämförelsetjänster för bland annat bolån, försäkringar och elavtal.

Långivarna delar på en kreditupplysning

Den främsta fördelen med att använda sig av en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden från endast en kreditupplysning. Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC. 

Om själv hade kontaktat ett flertal långivare om erbjudanden skulle du även samlat på dig ett flertal kreditupplysningar. Kreditupplysningar ligger kvar i UCs register under 12 månader och påverkar under denna tid din kreditvärdighet negativt. För många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. 

Privatlån utan säkerhet

Compricer förmedlar privatlån i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. Eftersom privatlån är ett lån utan säkerhet behöver du inte pantsätta någon egendom som exempelvis bil eller bostad. Du får även använda pengarna till precis vad du vill. 

Privatlån används ofta till konsumtion, exempelvis för att köpa en ny bill eller finansiera en köksrenovering. Privatlån är  även den vanligaste låneformen för att samla lån och krediter. Att samla lån innebär att du ansöker om ett nytt privatlån med låg ränta som du använder för att betala tillbaka alla dyrare blancolån, snabblån, avbetalningar och kreditkortsskulder.

Individuell ränta mellan 2,95 – 29,00 %

Räntan bestäms inte av Compricer utan av de långivare som prövar din ansökan. I dagsläget erbjuder Compricers samarbetspartners en ränta mellan 2,95 – 29,00 %.  Lägst ränta erbjuds av Villabanken och Lendify, som båda erbjuder en ränta från 2,95 %.

Med tanke på att räntan bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar måste du genomföra en ansökningsprocess med kreditupplysning innan långivarna kan fastställa din personliga ränta.

Krav på dig som ansöker

För att få låna pengar genom Compricer måste följande krav uppfyllas:

  • Minst 18 år.
  • Fast inkomst från arbete eller pension.
  • Årsinkomst på minst 110 000 kr.
  • Folkbokförd i Sverige.

För lånebelopp över 30 000 kr måste du även varit skuldfri hos Kronofogden senaste sex månaderna. Däremot behöver tidigare betalningsanmärknignar inte vara ett hinder.

Samarbete med 22 långivare

Compricer samarbetar med följande 22 långivare under 2020:

Lån & Spar Bank, Brocc, Nordax Bank, Wästgöta Finans, Resurs Bank, Ikano Bank, Bank Norwegian, Bluestep, Villabanken,  ICA Banken, SevenDay Bank, Marginalen Bank, Svea Ekonomi, Forex Bank, Coop MedMera Bank, Konsumentkredit, MoneyGo, Avida Finans, Lendify, Credento, Bigbank och GoodCash.

Däremot prövar in alla långivare din ansökan, vilket beror på att långivarna erbjuder olika lånebelopp och löptider.

Kundbetyg på Trustpilot

Med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från 611 kundomdömen på Trustpilot (2020-03-18) rankas Compricer som en av Sveriges populäraste låneförmedlare.

Finns det bättre lånförmedlare?

Om du är intresserad av att jämföra lån med hjälp av en låneförmedlare finns det ett flertal populära låneförmedlare i Sverige att välja mellan. Däremot skiljer sig inte låneförmedlingstjänsten mycket mellan olika förmedlare och de flesta förmedlare samarbetar med samma banker och kreditgivare.

Låneförmedlaren som samarbetar med flest långivare under 2020 är Advisa. Hos Advisa prövar upp till 39 långivare prövar din ansökan, det vill säga 17 fler än Compricer. Advisa har även ett högt kundbetyg på Trustpilot med betyget 4,8 av 5 från över 2 500 kundomdömen (2020-03-01).

Slutsats

Compricer är en låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr genom att tillfråga upp till 22 långivare om låneerbjudanden. Compricer tillahandahåller även jämförelsetjänster för bland annat elavtal, bolån och försäkringar.

Fördelar

P

Kundbetyg på 4,6 av 5 från över 600 kundomdömen på Trustpilot.

P

Förmedlar även bolån (samma tjänst som MittBolån).

P

Jämför även elavtal, försäkringar, kreditkort och sparkonton.

Nackdelar

O
Samarbetar med 22 långivare, vilket är något färre än många andra låneförmedlare.