Jämför låneförmedlare för privatlån och bolån
Publicerad: augusti 28, 2017
LåneförmedlarGuiden Jämför Låneförmedlare

Vi vill med vårt första inlägg hälsa dig välkommen till Låneförmedlarguiden. Denna hemsida grundades med idén om att skapa en oberoende jämförelsesajt som jämför den växande skaran av låneförmedlare. Som konsument kan det vara svårt att veta vilka låneförmedlare som är seriösa och var man kan få den bästa låneförmedlingen. Tanken är att vi ska underlätta ditt val genom att tillhandahålla en oberoende jämförelse av Sveriges populäraste låneförmedlare.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper sina kunder att ta fram individuella låneerbjudanden genom att kontakta ett flertal olika banker och kreditinstitut. Tanken är att bankerna ska tävla om att få just dig som kund genom att erbjuda deras bästa ränta och villkor.

Låneförmedlingstjänster är en bransch som har växt markant dem senaste åren, vilket inte konstigt med tanke på att bankerna i Sverige tillämpar individuell räntesättning. Som konsument kan det därmed bli nästintill omöjligt att veta hos vilken bank man får den bästa räntan. Samtidigt får man som konsument sämre kreditvärdighet ju fler banker man tillfrågar, då samtliga banker tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) för att bedöma kundens kreditvärdighet. I slutändan kan det vara antalet kreditupplysningar som medför att banken väljer att tacka nej.

Privatlån och bolån

Hos Låneförmedlarguiden har du möjligheten att jämföra låneförmedlare för privatlån och låneförmedlare för bolån. Privatlånen som förmedlas är så kallade blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån används generellt sätt som konsumtionslån, det vill säga till exempelvis bilköp, båtköp, renovering eller bröllop. Hos de flesta låneförmedlare kan du låna mellan 5.000 – 500.000 kronor och välja en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Endast licensierade låneförmedlare

Hos Låneförmedlarguiden hittar du endast låneförmedlare som är registrerade hos Bolagsverket. Registrerade låneförmedlare står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentverket, du kan därmed känna dig trygg att ansöka om lån hos en låneförmedlare jämförd hos oss. I dagsläget finns det tyvärr få låneförmedlare som erbjuder tjänster inom bolån, vi kommer därmed hålla utkik efter fler låneförmedlare och utöka vår sammanställning inom kort!