Låna 50000 kr utan UC kreditupplysning

Hos de flesta långivare är det omöjligt att få låna upp till 50 000 kr utan kreditupplysning hos UC, eftersom ett vanligt maxbelopp är cirka 30 000 kr. Vi har hittat en långivare som erbjuder lån på 50000 kr snabbt och enkelt utan UC, detta är Wästgöta Finans som utför alla kreditupplysningar med Bisnode Kredit. 

Wästgöta finans

Låna 50000 kr med Bisnode hos Wästgöta Finans

  • Wästgöta Fianns erbjuder ett privatlån på 50.000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 10 år. 
  • Kreditupplysningar utförs med Bisnode Kredit.
  • Räntan bestäms individuellt. Uppläggningsavgift tillkommer på 250 kr samt en aviavgift på 45 kr.
  • Krav: Fast inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Låna 50000 kr snabbt med BankID

Tack vare E-legitimation och BankID är det möjligt att låna pengar utan att behöva besöka ett bankkontor. De flesta långivare erbjuder möjligheten att både signera ansökningsformuläret och låneavtalet med BankID.

Tiden för utbetalning varierar mellan olika långivare, bland annat på grund av överföringstider mellan olika banker. Normalt sätt har du pengarna på kontot inom 1 – 2 bankdagar från och mitt att ditt låneavtal har signerats. 

Vad innebär det att ansöka utan UC?

Termen “lån utan UC” syftar på att långivaren inte samarbetar med UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Många låntagare uppskattar möjligheten att undvika en UC kreditupplysning eftersom denna har en negativ påverkan på kreditvärdighet samtidigt som den ligger kvar i registret under 12 månader. Långivare som erbjuder lån utan UC samarbetar istället med något annat kreditupplysningsföretag som inte påverkar kreditvärdighet, exempelvis Bisnode Kredit och Creditsafe.

Kan jag låna 50000 kr med många förfrågningar hos UC?

Ja, när du ansöker hos en långivare som inte använder sig av UC behöver många förfrågningar inte vara ett hinder för att få låna pengar. Det är vanligt att privatpersoner samlar på sig många förfrågningar i UCs register om man vill jämföra erbjudanden från ett flertal långivare. Anledningen är att de flesta långivare tar en kreditupplysning hos UC under ansökningsprocessen för att kunna utvärdera låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Vilka långivare erbjuder lån på 50 000 kr utan UC?

Det finns ett stort antal långivare i Sverige som erbjuder kontokrediter upp till cirka 30 000 utan UC, däremot är det betydligt svårare att hitta långivare som erbjuder större lånebelopp. Vi har endast hittat en långivare som erbjuder större lån utan UC, detta är Wästgöta Finans. Wästgöta Finans är en relativt ny aktör inom konsumentkrediter och är en del av Jula-koncernen.

Kraven på dig som ansöker

Om du är intresserad av att ansöka hos Wästgöta finans måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 18 år.
  • En fast inkomst. 
  • Ingen betalningsanmärkningar.
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Du måste även ha tillgång till BankID för att kunna slutföra ansökningsprocessen online på Wästgöta Finans hemsida.

Kan jag låna med anmärkning?

Nej, du har i dagsläget inte möjligheten att låna 50000 kr med betalningsanmärkningar utan UC. Om du vill lån ett så pass högt lånebelopp med anmärkning måste du ansöka hos en långivare som använder sig av UC.

Kan jag låna 50000 kr med Creditsafe?

Nej, vi har inte hittat en enda långivare som erbjuder så höga lånebelopp med kreditupplysning hos Creditsafe. Däremot finns det långivare som erbjuder lån upp till 45 000 kr med Creditsafe.