Billiga lån – Så hittar du billigaste lånet
Publicerad: juni 11, 2020

Med tanke på att det finns ett hundratal långivare i Sverige som erbjuder privatlån kan det ofta kännas som en utmaning att hitta det billigaste lånet. Vi guidar dig rätt och visar hur du på enklast sätt kan hitta billiga lån med låg ränta under 2020. 

God kreditvärdighet en förutsättning

En förutsättning för att få låna pengar till låg ränta är en god kreditvärdighet. Två viktiga faktorer är din deklarerade årsinkomst och dina totala befintliga skulder. För att få ett billigt lån krävs en hög deklarerad inkomst från föregående år och att du har en låg skuldsättning.

Räntan på privatlån sätts alltid individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga, vilket innebär att en god kreditvärdighet är en förutsättning för att få låna pengar billigt.

Använd dig av en låneförmedlare

Ett smart sätt att hitta det billigaste lånet är att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Förmedlaren hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet genom att kontakta upp till cirka 30 – 40 långivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Du maximerar därmed dina chanser att hitta det billigaste lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Låneförmedling är helt kostnadsfritt för privatpersoner och en ansökan är aldrig bindande. Det finns därmed inga nackdelar med att använda sig av en låneförmedlare. Tänk dock på att du måste vänta upp till 24 timmar innan långivarna har svarat på din ansökan.

Slutsats

Eftersom räntan på lån utan säkerhet bestäms individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet är det en utmaning att hitta det billigaste lånet, speciellt om man vill undvika för många UC kreditupplysningar som har en negativ påverkan på kreditvärdigheten. Vi rekommenderar därmed att du använder dig av en låneförmedlare som exempelvis Advisa. Advisa har ett högt kundbetyg på Trustpilot (4,8/5) och samarbetar med 40 banker och kreditgivare, bland annat Swedbank, SEB, Nordea, Bank Norwegian och Marginalen Bank.